HTML

The good die young

mitörtént ma velem, mert mindig elfelejtem. az okostóninak, aki a blog-címet kritizálja: én má öreg vagyok, azt mégis élek, dögöjjé meg.

Friss topikok

Linkblog

Archívum

Fos délután

2011.01.21. 19:00 balu_a_medve

 6-kor vagy 8-kor

8-kor felkeltem, azt hittem, Magdi már rég lelépett. Otthon volt. Azt állítja, hogy beteg, vagy az lesz, nem volt ereje elmenni. Remélem, tényleg így van, nem miattam nem tudott felkelni.

10-re megyek Ágihoz a subtitling papírjainak aláírása miatt, addig még van egy csomó időm. Lezuhanyoztunk, megbeszéltük, hogy délután találkozunk a kulcs miatt (az esti szarakodás ráébresztett minket a probléma súlyára). Elmentem a Törökvész úti pékségbe kajálni, utána tettem egy kört a céges iroda felé. Gondoltam, ciki lesz, ha pont kint cigizik, hábazmeg pont kint cigizett. Szerintem nem látott, de felém nézett, Margit is vele volt.

Ági már ott volt, elbeszélgettünk, tudja, hogy mi a helyzet, kissé zavarba is volt, mert elkezdte mondani, hogy honnan, aztán rájött, hogy kiadja ezzel a forrást (magyarán nem Edit volt, haha, szerintem Erika mondta Ferinek, az meg neki), valamit mormogott :)

Beszélgettünk a helyzetről, közben aláírtam a papírokat, mára ígérte az e-doksit (update: nem jött meg), hasonlóan látja a helyzetet, mint a többség, szerinte is Edit omlott össze. Kár, hogy én nem így látom. Tudom, hogy egy ambíciótlan fasz vagyok. Áginak sem tett jót a válság, minden állandó ügyfele lelépett(!). De nem tűnt elkeseredettnek.

Az iskoláról is beszéltünk, én nagyon sajnálom, hogy Leif abba az osztályba került, meglátjuk, mi lesz. Szerintem nagy a gáz.

Faszfejek

Mentem az NBC-be, volt sok dolgom, Edit hívott, hogy mikor megyek, 4-et mondtam, az a biztonságos. f4-kor elindultam, még lett volna egy csomó dolgom, kedvem kevésbé. Egy faszfej összevitatkozott velem az úton. Elévágtam, ez volt a vád. Tényleg elévágtam, bár szerintem túldramatizálta. Mellesleg ő is elévágott pár embernek. Nem halt bele. "Üldözni" kezdett, én leszartam. Egy fekete SUV-val volt, típusa ismeretlen. Mellémért, integetett, a felesége is, ordibáltak. Én csak legyintettem feléjük, mentem tovább. 

A pirosnál leállt, kiszállt, a felesége is. Egy kigyúrt "veszélyes" ember volt. Odajött a kocsihoz (a felesége is... már unalmas), ordibálni kezdett. Mikor viszonylag közel volt, gázt adtam, és továbbgurultam 10 métert, haha, hülyefasz, veled nem vitatkozom. Régi megfigyelés, hogy a kb. 1 tonnás személyautó (de még a 500 kg-s Polski Fiat is) sokkal erősebb, mint a legkigyúrtabb kretén, bion! Öröm nézni, ahogy félreugrálnak!

Jött utánam gyalog (a felesége is), mutattam a telefonomat, hogy hívom a rendőrséget. Ez lecsillapította. Rájött, hogy bajba kerülhet (a felesége is). Ez a legelszántabb keménycsávót is lecsillapítja. Már régebben megfogadtam, hogy ettől a típustól nem fogok félni. A rendszámát azért megjegyeztem. Apropó, a rendőrség nem vette fel, valszeg tőlük megdögölhet az ember.

Mellesleg nem is kell félni az ilyen faszfejektől, az igazi hatalmuk ugyanis az, hogy félnek tőlük. Mit csinálhatnak? Lehet sorolni, megverhet, megverethet, de ahhoz azért valszeg ő kismiska, ráadásul a dolognak nyoma van már most (vagy azt hiszi). Az elszánt ellenállással ezek sem tudnak kezdeni semmit.

Kulcs és fos

Magdi adott egy kulcsot, utána mentem is Edithez. Géza még ott volt, nagy kár, szerintem mindkettőnket zavart. Asszem Editnél megmaradt a zavar, elkezdte ugyan csinálni a dolgot, de aztán "belelovalta" magát az ő csendes módján a kurrrrvarosszkedvbe, közölte, hogy semmihez sincs kedve. Nekem még volt dolgom, csinálgattam, fel kellett hívni Paulinát is. 

Na, ekkor már szólt is, hogy ha még dolgom van, miért jöttem. Bazmeg, hányszor volt már olyan, hogy rá kellett várni, mert neki még pont 10 perc hiányzott! És ez a 10p általában 45 lett. Itt már teljes volt a rosszkedv a részéről, megjegyezte, hogy most már "úgyis megszabadultunk egymástól". Kurva anyját. Asszem nem ezt mondta, legközelebb felveszem magnóra.

Titkos reményem, hogy esetleg normálisan beszélünk majd egymással, elszállt. Másik titkos reményem, hogy sunyi módon kiderítem, miben sántikál az utóbbi időben, na az is elszállt, ahhoz a gépe és a mobilja kell. Szerintem fasz vagyok, hogy ezen rágódok, nem kéne törődni ezzel, sokkal könnyebb lenne. Ez a sunyiság sohasem tetszett bennem.

Közölte, hogy fáradt, ehhez most nincs kedve, és ő hazamegy, és különben is, egész héten fáj a feje. Nem hiszem, hogy szépített a dolgon. Sajnos ha ezt normálisan mondja, talán én magam küldöm haza, de ott volt az a "nem visellek el" vagy "gyűlöllek" a háttérben, bazmeg. Végül látványosan eldöngetett. Mindez kb. 5-kor volt.

Ja, Edit indulás előtt azért megvágott némi pénzzel :) Nagyon hamar elkezdik ezt a nők. Róla sohasem gondoltam volna, hogy ilyen lenne, de ezek szerint ő is képes a változásra, pedig egy kialakult jellemnek hittem. 100 eFt az abortusz. Mondta, hogy kb. 150-re jön ki az egész, mert 20e volt a vizsgálat, és még 30 az, hogy leszedessen egy szemölcsöt a lábáról (asszem konkrétan a puncija mellettit akarja). Persze rájött, hogy a plasztikázást nem nagyon varhatja a nyakamba. Mindegy, adtam neki 130-at.

Kiderült az is, hogy 55 eFt volt a fűtésszerelés, nem 30 (annyit már adtam neki). Kérte a difit. Szó nélkül odaadtam, pedig nem állok fényesen én sem. Igazából a különbséget bevállalhatta volna, tudom, hogy van némi pénze, és anno adtam már neki egy 20-ast kajára is. Az is igaz, hogy a lakbérből ezt levonhatom, visszakapom :) dehát kb. 20 nap múlva...

Utóvédharc

 

Hátbazmeg, indulása után ott álltam megkövülten. Egész egyszerűen semmihez sem volt kedvem. Semmihez. Érdekes megfigyelés, hogy a személyes találkozásaink nagyon szarul sikerülnek, telefonon viszont jól el tudunk beszélgetni. Nem tudom, mi lehet az oka ennek. Az is érdekes, hogy ilyen erős érzelmeket váltok ki benne (bár negatív irányban), pedig inkább közömbösnek kellene lennie. Ez talán jó jel, egy -1-es szorzás könnyen jöhet. El tudom képzelni, hogy valamikor (nem a közeljövőben) "átszakad a gát", és egy tök jót dumálunk. Most egyébként ő mondta azt, amit én is gondoltam, hogy egy jó ideig ne is találkozzunk.

Végül felhívtam Adrit, megbeszéltük, hogy 9 körül találkozunk. Kérdezte, mit akarok, rávágtam, hogy dumálni, és most tényleg azt szeretném, bár nem kéne nagyon kényszerítenie, hogy megbasszam. 

 

Aztán felhívtam Gézát, picit beszélgettünk, holnap biliárdozni megyünk, vagy legalább is remélem.

Utána elkezdtem írni ezt a szart. És most itt vagyok. Gondoltam, f8 körül lenézek a Bambiba, hátha ott van, de szerintem most nem oda megy. Holnap este a gyerekeket a Nagypapához kell vinnem, kíváncsi leszek, hogy akkor megy-e szórakozni. Szerintem nem. Nem egy abortusz és pinaplasztika után, bár a fasztuggya, mindig is erős volt. De igazából nem ezen kéne gondolkodnom. Le kéne szarnom. Nem pedig sunyin kémkedni utána, bár most arra készülök bazmeg. 

Fel fogom hívni Bandit azért.

Update: most hívott Ati, hogy fizessem a teniszt :) a lóvém persze kell, a faszom meg nem?

Oviról és faszfejekről lesz szó

2011.01.20. 11:10 balu_a_medve

Newsbreak: reggellel indult a nap

Hőstett: 7 előtt keltem magamtól. Margit hangosan nézte a hiradót. Talán egy finom jelzés, hogy keljünk fel? Közölte, hogy siet, úgyhogy kapjuk má össze magunkat (nincs kulcsom). Kevikét is sikerült felkeltenem. Nem akar oviba menni. Hát ezt nem tudtam. Zolihoz akar menni. Nem fog. Megsajnáltam nagyon.

Az óvónővel elbeszélgettem, aszongya: Kevin mostanában nagyon-nagyon meg van zuhanva. Kérdésemre pontosított: mostanában=január. Nincs az a vidámság, mint régen, továbbá a barna gatyát Nagypapa keverte el.

Könnyes búcsú Kevitől, be az NBC-be. Józseffel beszéltem az áfa miatt, sajnos a Margit-féle számla decemberi áfás. József erősködik, hogy ezt beszéljem meg Edittel, ő jogilag két tűz között áll, mindketten ügyvezetők és tulajdonosok vagyunk. Na, ezt a kört most kihagytam volna. Őszintén: félek.

Felhívtam, hisztizik, de felfogta, hogy ez most így van, és kész, ráadásul kényszerhelyzet van, szarul állunk pénzügyileg. Persze jön a duma, hogy milyen kurva jó, hogy szétválasztjuk a cégeket, mert akkor ilyen több nem lesz. Vicces, mert eddig sem volt. Aki csinált ilyet, az pont ő volt, és még el sem rendezte utána az adót. Részben azért is tartunk itt.

Részben meg azért, mert a többi bevétellel nem kezdtünk semmit. Azaz miatta. Természetesen most igazságtalan vagyok. És a régi cégben bent is maradok.

Elkeseredett fasz

Visszaolvasva egy elkeseredett fasznak érzem magam, asszem azért, mert egy elkeseredett fasz vagyok. Edit nem egy szörnyeteg, okos, régebben kifejezetten normális volt, mostanában nagyon-nagyon megzuhant, a cég ügyei, és asszem a terhesség miatt, minden nyomasztja. A menekülései (tévézés, az én kirúgásom, mostanában színház??? pedig utálta régebben) a felejtést szolgálják, de saját példából tudom, hogy ez nehéz.

Cél, hogy egy önelégült balfasz legyek, nekik nagyon könnyű. De ezért meg kell dolgoznom.

Bia reloaded

Kíváncsi voltam, hogy érthette félre az állásajánlatot. Aszongya: titkárságvezetőt mondtak, és titkárnő lett. Nahát. Tényleg lúzer. Kérdeztem, h nem tudna-e visszamenni a régi helyére, ahol könyvelő volt, de nem akar 50 céget könyvelni. Biztos ő kapta az aprószart. Most állásajánlatokat néz, mondott valami nevet, ahova megy, de nem főkönyvelő lesz, illetve nem ez a célja(?).

Voltam sorsolni Szergejnél, a közjegyzőnél. Picit beszélgettünk, már nem nagyon emlékszem, hogy miről. Gáz, mi? El sem tudok beszélgetni valakivel (vagy talán pont arról van szó, hogy mégis?). Azt biztosan mondta, hogy lesz helyettese márciustól(?). Valami megragadt. Bár talán pont az az igazi beszélgetés, ami nem szól semmiről, és mégis dumálunk.

Szenvedtem a GWT-STS-sel, meg a Sprint Roo-val. Kerestem valami fogyasztható tut-ot, de ijedten vettem észre, hogy másoknak sem sikerült fogyasztható példát találni! Na, azt határoztam el, végigcsinálok valamilyen példát a GWT MVP-vel kapcsolatban, úgy, hogy a Roo be van kapcsolva, és megnézzük, mi sül ki belőle. Ezzel kurvára ment az idő... Ahelyett, hogy dolgoztam volna. Zoli mondta is, hogy az alap GWT kurvára elég lenne. Lehet, hogy igaza van, adok ennek egy hétvégét.

Igazság szerint nincs miről írnom... Hoppá, mégis, felhívtam Adrit:

- Szia! Szeretnék veled találkozni, de nem a masszázs miatt - (és itt mondtam valami frappánsat, de a faszom sem emlékszik rá, pedig kéne!)

- Öööö... Ma este koncertre megyek (részletek)

- Holnap este?

- Hát (elkezdi sorolni, hogy milyen dolga van, kiderül, hogy délután ér rá és aztán csak este, f6-tól masszázsa van)

- Legyen este, 5-kor hívlak, akkor még talán nem vagy részeg az ezotériától

- (nevetett?) Hát igen, akkor még nem.

Az volt a legjobb, hogy egyáltalán nem csodálkozott vagy szabadkozott vagy okoskodott. 36(?) éves, már "van benne kilométer", asszem nehéz meglepni. Nem is fogom.

Popcsekkel volt egy találkozóm 6-kor, próbáltam is elindulni időben, bár valami dolgom volt, ha megölnek, sem emlékszem...

Egy összeomlott, majd felépült ember

Végül f7-re értem a megbeszélt helyre, a Bécsi úti Stop Shop alján lévő kávézóba. Beugrott, hogy egyszer már voltam itt, igen régen, asszem még Edittel(?) és talán velünk volt Tomek is. Hát az tényleg kurva régen lehetett.

Ott volt Péter, már várt, nem tűnt idegesnek, hogy késtem egy fórát. A hivatalos ürügy a találkozóra a katalógusok átadása volt, de hát az kb. 2 perc, nyilván dumálni akar, és én is. Sokmindenről beszélgettünk, újra elmondta, most részletesebben, hogy hogy ment tönkre anyagilag. BMW-je volt, a bmw-s petinek hívták, és egy nap egy fekete VW Polo-val ment be. Kérdezték tőle, összement a mosásban? Kurva vicces.

Mostanára már összeszedte magát, elintézte a válását is a feleségével, próbál élni, bár pár dolog akadályozza, leginkább az a faszsága, hogy nem vállalja fel Margitot. Pedig mindketten odavannak a másikért, van közös gyerek is... Amiket problémaként felhozott, az a külső szemlélőnek (gyk. nekem) elképesztő piszlicsáré faszságnak tűnt, kb. hogy néha Margit nem köszön. Ja, Péter még a szüleinek sem mondta el, sem a gyerekeinek. Attól fél, hogy lelki törésük lesz. Mekkora fasz! Én azért megbecsülném ezt a csajt. Ő is megbecsüli a maga kissé nehézkes módján.

A bátyja véletlenül jött rá, ti. az ő felesége megtalálta a képeket a gyerekről a neten, le sem lehet tagadni... Úgy berúgtak, hogy a garázsból 3/4 óra alatt ért fel az emeletre. A bátyja asszem 1 órán keresztül ment haza, a szomszédos ajtóig. Róka stb.

Kérdeztem tőle, hogy miért tartott ki a Margit mellett. Aszongya: ő tartott ki mellette, hiába mondta neki, hogy valszeg rossz vásárt csinál. Hát, nem lennék Margit. Most mindketten szenvednek. Szóba hozta a párterápiát, megadtam a párterápiás pszichiáter telefonszámát, és őszintén drukkolok, hogy sikerüljön nekik. Azt tanácsoltam, h 2-2 alkalommal egyedül menjenek el.

De úgy érzem, hogy most tényleg összeszedte magát. Egyébént feliratkozott társkereső oldalakra, felszedett pár nőt, akiket aztán még tavaly leépített. Margit meg ne tudja. Őt is szívesen meghúznám. A 35-40 éves korosztályra bukik, én is. MILF, a legtutibb. Kár, hogy Edittel így alakult, már megvan az a szép MILF segge... Holnap találkozunk, talán most tudnánk beszélgetni egy picit. Faszért reménykedem.

Péter úgy látja, ahogy a nagy többség, Edit megtett engem bűnbaknak egy olyan problémahalmazzal kapcsolatban, ami jórészt független tőlem (és tőle is). Szerintem sajnos nem ilyen egyszerű, én magam is hibás vagyok, ő is, és az utóbbi idők szarságait ő nagyon rosszul éli meg.

Beszéltünk még sok dologról, pl. a pincérnőkről is (mindkettő jól nézett ki), és bazmeg Péter tök jól elbeszélgetett velük a semmiről. Hogy irigyeltem! Úgy éreztem magam, mint a szégyelt vidéki rokon :)

Minuteman

Utána elzúgtam Minuteman-ékhoz, mert holnap ők fogják adásba rakni a cuccot, és még meg kell tanítanom nekik. A halál faszán laknak. Elindultam az Árpád hídon át, és közben felhívtam Editet, hogy beszéljek a gyerekekkel (mindig 8 és 9 között hívom, inkább azért, h vele beszéljek, tudom, faszság). Nem vette fel, de kicsit később felhívott, és tök jól, normálisan beszélgettünk, elmondtam a Péterrel kapcsolatos dolgokat. Egy csomót kérdezett, miközben én Zuglóban bolyongtam. Beszéltem Kevivel is. 

Végül elkeveredtem Paulináékhoz, alig lehetett megtalálni. Egy olyan téren laknak, ami valójában egy utca, egy olyan házban, ami nem is ott van, és még a házszám sincs kiírva. Kb. nyomorognak, sajnáltam őket. Most majd kapnak normálisabb pénzt :) Minuteman otthon is nyomta, biztosan gyakorolt. Elhivatott. Irigyeltem.

Hivtam Magdit, nagyon sírt, hogy neki korán kell lefeküdnie, és mivel nincs kulcsom, nem tudom, hogy jutok be... 10 perc alatt hazaértem Palotáról! Hajtottam mint az állat, élveztem is. Nem tűnt dühösnek. 6-kor kell kelnie, meglátjuk, mi lesz.

 

A hárombetűsök: OTP és GWT

2011.01.19. 10:43 balu_a_medve

  

Kreativitási díj az OTP-nek

Reggel 9 előtt sikerült felkelnem, rekord az utóbbi időben.

Eltámolyogtam a bankba, ugyanis mostanra már meg kellett érkeznie a kártyáimnak. Hát megérkeztek, Töhötöm, kedvenc bankosom, furcsa mosolyával mutatta az új cégest, ahol a nevem helyett sikerült a hosszú cégnevet berakni rövidítve: Áfacsaló2004 Szolg.kft. Gratulálok!

Némi tanakodás után rendeltem egy dombornyomottat, és úgy döntöttünk, hogy ezt a kártyát megtartom, kuriózum.

Innen már szar

Asszem innentől ellaposodott a nap, betámolyogtam a cégbe, és a GWT szarságait olvastam, belegabalyodtam, majdnem megőrültem stb.

A mélypont talán Bianka volt (anya Nr 1), felhívott, hogy miért utaltam kevesebbet. Azért, mert nincs több, nem poénból csinálom, de ezt ő a maga őrlődő módján élte meg és kérte számon rajtam. Na jó, bevallom, hogy poénból csináltam. Alig birtam lerázni. Meg kell értenie, hogy ő lóvét többet nem lát.

Kérdeztem tőle, hogy milyen a melója, kiderült, hogy lelépett, egy minisztériumban dolgozik a nyártól, pontosabban a kormányváltástól. A régi melóját nem szerette, mert már adótanácsadó, és monotonnak érezte, nyilván kontíroznia kellett. Egyszer mentem be a munkahelyére, a cég egy emeletet foglalt el egy jobb irodaházban. Elegáns, jól öltözött emberek flangáltak mindenhol. Aztán előrejött Bia, természetesen hátúlról, az emelet B. részéről, szarul öltözve. Oda zárhatják azokat, akik jobb, ha nem találkoznak a vendégekkel.

Általános benyomásom (Bia egy tőzsgyökeres lúzer) nem változott most sem. Most is mondta, hogy hívták a minisztériumba, nyilván a régi kapcsolatain keresztül. Gondoltam, megy a tutiba. Csak később derült ki, hogy félreértette az állásajánlatot, és most ez is szar. Hihetetlen, hogy a picsába lehet egy ilyet félreérteni?!

Egyébként most csökkentettem a tartásdíjakat 25%-kal, részben azért, hogy Editet (anya Nr 3-4) szivassam, ha majd eljön az ideje.

Később eldöngettem Kevikéért. Az otthonédesotthon most nem fogott meg annyira. Azért körülnéztem, hogy távollétemben mit ügyködtek, de nem találtam semmi érdekeset.

Aztán el a bátyámhoz (meglepően kis forgalom volt). Őt vágtam meg némi pénzre, hálisten volt neki. Kell Editnek az abortuszhoz. Kevinnek mákja volt, ő megúszta.

Titkos reményem volt, hogy nála megkajálhatunk, de közölték, hogy üldözi őket a rendőrség egy ajánlott levél alakjában, el kell menniük a postára. És úgy tettek.

Hazamentem, Kevikét sikeresen elaltattam éneklés és rajzfilmezés után. Remélem, nem hugyozik be. 

Enter the Endre

Most írom ezt a szart, és a bátyámmal msn-ezek vagy mi. Ez a szarrágó rámutatott, hogy elírtam a bejegyzés címét. Igaza van, de ez már a v2.0 volt, eredetileg helyesen írtam, de ez a gyökér editor aláhúzta, ezért megpróbáltam hosszú í-vel is. Úgy is aláhúzta, de már leszartam. Érdekes, most a bejegyzés magára utal! Mi lesz itt! Furcsa hurok, mondaná az a fasz Hofstadter.

Mondtam Bandinak, hogy pofa be bizonyos információk miatt, amiket fentebb olvasott, és csak 4-en vannak, akik ezt tudják. "A Rövidéletűek", mondja. Frappáns fasz. De rábaszott, nem volt a postán a levél, inkább kajáltatott volna minket.

Most javítgatja a pátyi telek adásvételijét, magyarán még meg sem vették! Próbáltam lebeszélni őket, ne járjanak úgy, mint a fater, aki majdnem beledöglött, pedig az csak Budafok volt.

OFF

Hopp, Kevi felsírt!

ON

Aszongya: ő adja a pénzt, és Zsanett lesz a tulaj. Dezsavű, nálunk is én állom a cehhet, és nicsak, ki csövezik? Én.

Laci barátom szerint a dezsavű egy olyan dolog, amikor úgy érezzük, hogy valami már megtörtént velünk, valamit már láttunk egyszer. Viszont a vüzsade az az érzés, amikor tudjuk, hogy sohasem láttuk, és kurvára nem is érdekel.

QED